GEKO Wervik Rally, een mooi vooruitzicht voor Ieper!

Hey Rallyfans

Zaterdagmorgen (12 juni) waren we reeds op pad. Vooraf enkele plaatsjes uitgezocht waar er mogelijks wel wat te zien ging zijn. Aan het starveld te zien beloofde het een mooie dag te worden. Met de wrange nasmaak van vorig jaar, trokken we er op uit om van een mooie editie te genieten.

Eerst stonden we aan een rappe waaier, net voor het terugkeren naar het dubbelpunt op KP Wervik. Verschillende gingen er zeer vlug door. Eerst de Historics, met steeds dat lichte uitbreken in de waaiers was leuk om te zien. Daarna kwamen de eerste S2000’s. Loix liet er een goeie indruk na, Snijers en Van Wijnsberghe volgden. Beide kwamen om de wagen te leren kennen, en reden beide hun eerste echte wedstrijdkilometers. De Geko Porsche GT3, sneed wat vroeg aan, waarbij alle 4 de wielen zelfs in de lucht gingen. Een zeer mooie passage. Jammer genoeg net niet op foto, maar deze foto is wel ergens anders op het net te vinden.

Toen het even stil lag (we hoorden door een wagen in de gracht) zijn we verder gegaan naar de volgende KP. We stonden op het punt waar ze de brug afkwamen, waar we ze ook twee maal konden zien. Een zeer mooie keuze om naar daar te gaan kijken. We waren juist op tijd voor de Moderne wagens. Loix, Casier en Lietaer vonden we mooi scheef doorkomen, om zo de bocht het mooiste aan te snijden. Een tweede maal voor Snijers op dit punt bleek ook beter te gaan. Het mooie aansnijden begon te komen. Voor ons een goed teken voor Ieper. Het spektakel op dit punt kwam van de Porsche GT3. Tweemaal iets te vroeg de handrem beroerd waardoor de Porsche twee maal rond ging, met een prachtige donut tot gevolg. Dit kunnen we natuurlijk steeds smaken (en ruiken).

Daarna gingen we kijken op KP Kruiseik. Vooraf hadden we niet zo veel mooie plaatsen gevonden. We besloten zoals vorig jaar op een punt te gaan kijken waar ze eerst een lang recht stuk voor de wagen hadden, met erna een korte bocht. Vele wagens zaten daar tegen de “limiter”, wat steeds een indrukwekkend geluid geeft. We besloten niet erg lang te blijven, maar vlug even naar de service te gaan, een hamburgertje mee te pikken en te vertrekken naar de volgende KP.

We zagen een haakse linkse staan, waar reeds diep gecoupeerd was. Toen we bijna op dit punt waren, zagen we de historic 0-wagen een slippertje maken, en de gracht even uitkuisen. Hij kon wel op eigen kracht terug verder. Eerst dus de Historics, waar terug enkele mooie schuivers te zien waren. Erna de Moderne wagens. Ook daar terug kwam Loix extreem vlug door. Vol in de coupure om dan blijven het pedaal ingedrukt te houden bij het wegrijden. Ook Matthias Boon was van hetzelfde gedacht met zijn c2 max. Hopelijk kan hij dit in Ieper ook volhouden. Even dachten we dat Lietaer het had moeten opgeven met een probleem met de benzine tank (of leiding), maar hij kwam iets later toch terug door, steeds leuk.

Vervolgens gingen we op weg naar onze laatste KP. Daarvoor gingen we op KP Geluwe kijken. Net voor het publiekspunt langs de grote weg, stelden we ons op voor de eerste linkse na een recht stuk. Met wat vertragingen was het zover. Enkele mooie passages gezien, vooral ook de bocht verder, waar er enkelen rond gingen. Terug een woordje over Loix. Hij coupeerde zelfs hier lichtjes de bocht in de grasberm. Als hij in Ieper telkens deze lichte coupures kan aanhouden maakt hij daar een zeer goede kans op de overwinning. Hij zal wel moeten opletten dat hij plots niet op een onverwacht obstakel in deze coupure komt te rijden waardoor hij er af gaat, of een lekke band krijgt.

Hier eindigde onze Geko Wervik Rally, we hadden een mooie rally gezien. Met de nagedachtenis van vorig jaar was het dit jaar allemaal goedgekomen. We kunnen besluiten dat er heel wat talent op de rallywegen is in Vlaanderen. Met Ieper in het vooruitzicht was dit voor ons een geslaagde test. We kunnen alvast maar met moeite nog wachten op de Geko Ypres Rally.

 Dank aan de piloten ook die het spektakel verzorgden, of voor mooie, snelle passages zorgden. Ook bij de Historics ontbreekt het duidelijk niet aan talent.

 Hierbij de foto’s van zaterdag:

 

 

 

 

 

 

Je moet er als rallyfan toch iets voor over hebben:

Indien er foto’s gezocht worden van deze rally, laat maar weten!! Er werden ook reeds enkele foto’s verstuurd naar piloten die er om vroegen op het Autosportforum.

Met vriendelijke Rallygroeten

Wouter Feys-Jaques

www.rallyefans.wordpress.com

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op GEKO Wervik Rally, een mooi vooruitzicht voor Ieper!

  1. Renaat zegt:

    Hoi Wouter

    Bedankt voor je reactie. Zo te zien stonden we inderdaad op hetzelfde punt. Ook jou foto’s zijn mooi gelukt. Net zoals iedereen de ene al wat mooier dan de andere maar er zitten enkele hele mooie tussen.

    Groeten
    Renaat

Plaats een reactie